2011. szeptember 13., kedd

A Scorpions együttes és búcsúzásuk

Már idősek a Scorpions együttes tagjai és elindultak egy világ körüli búcsúturnéra. Föltétlen el akartunk csípni egy koncertet ebből a turnéból, hiszen eddig csak egy Scorpions-koncertet láttunk, és az nem volt az igazi. A 2007-es szebeni koncertről van szó. A zene szuper volt, a show, a minden. De a közönség... hát hagyott kívánnivalót maga után. Sajnos a legtöbb ingyenes koncerten ez van: odacsődül midnenki, olyan is, akinek van köze, de olyan is, akinek totál nincsen az illető együtteshez, zenéhez.

A környéken Budapesten, június 6-ra volt meghirdetve a koncertjük, valamint pár napra rá Bukarestben. Nos, mivel Budapest közelebb van 100 km-rel, és inkább akad szállás meg bébiszitter... Hát inkább ide mentünk.
Rengeteg szervezést igényelt, hogy csak egy részét említsem: útlevelet csináltattunk Jutkának, mert neki még nem volt. A kánikulában, hogy ne legyen annyira hosszú az út, hát megálltunk Cegléden strandolni. Egyik havernél megszálltunk. BakiZoli bébiszittert szerzett nekünk, akit Tibi autóval elhozott, majd hazavitt a város másik végébe. Az elhozásnál egy akkora zuhatag leesett az égből, hogy at hittem, el fogunk késni.

Nos, mindenezek ellenére elértünk-elmentünk, kiélveztük a koncertet, ami, természetesen az elvártnak megfelelt. :)

És a poént már kitalálta mindenki, a kolozsváriak főleg!
Nyáron egyszer azzal jön haza a kedves férjem, hogy Scorpions-koncert lesz Kolozsváron. Azt is mondja, hogy melyik haverja mondta neki. Hááát, mondom annak a tagnak nem kell mindent elhinni...
De rá néhány napra egy megrögzött koncert és fesztiváljáró haver SMS-t ír ugyanerről.
Végül megjelent itt is: http://www.the-scorpions.com/english/tourdates.asp, a plakátok és a jegyeket is árulják.
Azt, hogy örüljek-e vagy ne, azt még nem tudtam eldönteni, midenesetre a jegyeket megvettük :D

Az egyetlen félelmem az, hogy már egy Scorpions koncert volt, amit a közönség miatt nem tudtunk kiélvezni. Most, az U-sok stadionja avatására jönnek. Ha begyűl a sok szotyiköpködő, zászlólengető vandál U-drukker, nehogy mégegyszer úgy járjunk, mint először.