2010. október 16., szombat

Köszönet

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. Annyit-de-annyit kaptunk, h teljesen kizárt, hogy mindenkinek meg tudjam köszönni személyesen.
Tehát emailt, SMS-t, itt-ott fórumokon hagyott, online, élő és mindennemű gratulálást köszönünk.

Azóta is jól vagyunk szerencsére, majd jövök részletekkel is, egyelőre írtó zsúfoltak a napjaink :)
Többnyire a boldogság az, ami összezsúfolja a dolgokat :)

Kívánunk midnenkinek szép őszi napokat,
Réka, Jutka és a két Tibi :)

2010. október 8., péntek

JUTKA

Megszületett Kovács Judit!

Október 7 hajnalán, rövid (kb. 3 és fél óra) vajúdás és szülés után, 54cm/3400g alakban megcsodálhattuk a kis családtagot. Természetes úton jött világra és így nézett ki akkor:

Anya (is) nagyon boldog volt, közben Jutkát már pólyálták:
(bocs Tibi, de kivettem a csóréhasú képemet, eddig úgyis mindenki megcsodálta már)

Délután Tibike már szemtől szembe örvendezett a húgának (azelőtt csak "látatlanba" lelkendezett):

Anya és leánya mindketten egészségesek és jól vannak. Az első szopizások is rendben megtörténtek.
(Sőt, Réka feltűnően jól volt, az első szüléshez mérten is.)
Apa.

2010. október 5., kedd

Kreatív blogger díj

Képzeljétek: Bogitól kaptam egy díjat. És be kell vallanom, h megtiszteltetésnek veszem ezt a díjat, különösen Bogitól :) Köszönet érte, Bogi!

Így néz ki a díj:



A magamról szóló dolgok előtt elmondom, h kiknek szeretném továbbadni:
1. Lehel unokatestvéremnek, akinek a képeit mindig csodálattal nézem és úúúgy örülök, h nekifogott a fotózásnak, úgy tűnik, h megérte :)
2. Bereczki Barninak, akinek olyan túraleírásai és képei vannak, ha átböngészed... mintha személyesen részt vettél volna a kiránduláson...
3. Hordozóayunak, aki nagyon sokat tesz azért, h országunkban is minél szélesebb körben ismerjék, használják, felfedezzék a baba körüli szép, hasznos, emberi, termézetes dolgokat.
4. Dulminának, aki nem is tudja, hogy milyen sokat segít a diétámban.
5. Rékának, akinek sajnos ritkán próbálom ki a receptjeit, de azért nyálcsorogva mindig végigböngészem :)) Annak ellenére, h románul írja :)

6.  Juditnak, akinek elég sok időt eltöltök a blogján. Egyszerűen csak gyönyörködéssel... :)
7. És végül, de semmiképpen sem utolsó sorban: Katafoltnak. Szeretném fejleszteni a varrástudományomat, de ezt a szintet soha nem fogom elérni, asszem...


És most elárulok magamról 7 titkos dolgot.

1. Nagyon szeretek főzni-sütni, de csak ha van akinek. Ha van, aki lelkendezzen, h milyen finom. Ha nem elég nagy a lelkendezés, akkor úgy érzem, hogy hiába munkálkodtam.

2. Szeretek kézimunkázni. Szeretném ha sokkal több időm lenne rá. Sajnos eléggé "kapkodok", több dolgot kipróbáltam és nem tudtam megmaradni egyik mellett sem igazán. Azért a kötés, horgolás, bogozás (csomózás), írásos varrása, gyöngyfűzés... mind mind tetszettek. Varrógéppel már 5-6odik osztályos koromban próbálkoztam Nagymamám mellett, de nemrég vettem varrógépet és igyekszem minél jobban összebarátkozni vele.

3. Mostanában olvasni is szeretek, iskolás koromban pedig azt sem tudtam hogy bújjak be a pad alá, h ne vegyék észre, h nem olvastam el semmi kötelezőt, vagy csak keveset belőle. A román regényeket meg, (ha véletlenül elovlastam),  csakis magyarul. Persze nem akármit olvasok szívesen most sem :)

4. Szeretek vezetni. Mármint autót. Amikor szidják a női sofőröket, soha nem érzem magaménak a dolgot. Az a "többi nőkről" szól.

5. Szeretem a sok gyerekes családokat. Kislány koromban arról álmodoztam, hogy 7 gyermekem lesz, mint Nagymamámnak. Aztán most még reménykedek abban, hogy a 3 még összejöhet :)

 6. Az előző kapcsán kiderült ez a PCOS... És most is szívügyem a dolog. Sőt: azt hiszem, h kb 2005 óta ez a "kedvenc témám". Már unalmas vagyok, annyit beszélek róla.


7. Szeretek a kedves férjemmel rock-koncertekre járni. De nem csak koncertre, hanem kirándulni, bulizni, stb.
A Scorpions-t szeretném föltétlen megnézni még egyszer, mert a szebeni koncertjük nem volt az a legprofibb... Nem miattuk, sőt! Hanem a közönség miatt lehetetlen volt élvezni a bulit.


Azt hiszem, h sikerült végre eleget tennem a játék kérelmeinek, vagyis az alábbiaknak:
 1. A díjat meg kell köszönni.
2. A logót ki kell tenni a blogomra.
3. Be kell linkelnem, akitől kaptam.
4. Tovább kell adnom 7 embernek.
5. Be kell linkelnem őket.
6. Megjegyzést kell hagyni náluk. (jaaa, ez még hátravan, de most már intézkedek is :) )
7. El kell árulnom magamról 7 dolgot.

2010. október 2., szombat

A takaró

Megkaptam a takarót Katafolt-tól. Ez a PÖTTYÖS a miénk :)

Már ezelőtt hónapokkal, vagy mégrégebb óta rendeltem volna már valamit Tőle, ha tudtam volna dönteni, h melyik is tetszik a legjobban. Nekem mindenik a legjobban tetszik!

És persze azt sem tudtam eldönteni, h a Tibikéé legyen-e vagy a Hugié? És milyen színű legyen? És hoooogy és miiiiiii? Remélem a határozatlanságommal nem mentem a Kata idegeire :D

No, lényeg a lényeg, valahogy összekerült a piros a kékkel és uniszex-nek nyilvánítottam és kész. És ma megérkezett és nagyonnagyon tetszik :)

El is döntöttem, hogy ez lesz a "tesóajándék", amit a kórházból hazahozunk, majd Tibike választ manót és kész.

Kata! Köszi itt is. A színekről írok Neked egy megjegyzést.